Hoe krijg je meer volgers op instagram?

Hoe krijg je meer volgers op instagram?
10 mei 2017 Nik

Een veel gestelde vraag: Hoe krijg je meer volgers op Instagram? Dit kan op talloze manieren. Hieronder vind je een aantal tips & trucs waarmee je gelijk aan de slag kan!

Hoe krijg je meer volgers op Instagram? Stap 1: like foto’s!

Één van de beste manieren om meer volgers te krijgen op Instagram is het liken van andermans foto’s, zo veel mogelijk. Scroll naar beneden in je home feed en like de foto’s van je vrienden. Hiermee willen we bereiken dat de gene die u nog niet terug volgen, dat nu wel doen.

– Ga naar de ‘verken’ pagina en kijk naar de meest populaire foto’s, like deze foto’s. Deze accounts hebben veel volgers, wanneer je een foto van ze liked zit de kans erin dat ze je gaan volgen.

– Zoek naar foto’s van mensen, dingen of plaatsen die jou interesseren, met gebruik van hash tags. Like hier wederom zoveel mogelijk foto’s.

– Een andere optie, voor mensen die snel veel volgers willen, is het zoeken naar populaire hash tags als, #followme #like4like of #instadaily. Scroll door al deze foto’s heen en like ze.

– Doe dit met meer tags tot dat je ongeveer duizend foto’s hebt geliked (verspreid over de dag). Dit klinkt misschien een beetje extreem maar als je dit elke dag doet krijg je gegarandeerd een grote toename in het aantal volgers.

Benieuwd naar Instagram volgers kopen?

Stap 2: Reageer op foto’s

Naast het liken van andermans foto’s is het ook zeer effectief om er op te reageren.

– Dit geeft het meer een persoonlijk tintje, en mensen zullen zich gevleid voelen door de aardige reacties dat ze je nog sneller zullen volgen.

– Het is niet mogelijk om te reageren op alle foto’s die u liked, maar probeer dit zoveel mogelijk te doen. Het hoeft niet heel uitgebreid te zijn, een kleine reactie als “mooie foto!” of iets dergelijks is vaak al genoeg.

– Echter, een reactie dat persoonlijker is, is vaak effectiever. Denk hierbij aan “De belichting in deze foto is schitterend, goed werk!” of “Wat zit je haar leuk! Kon ik mijn haar maar zo krijgen!”. Gebruik je charme, daar kun je ver mee komen.

Voorzie je foto’s van tekst

Hoewel Instagram eigenlijk alleen maar uit foto’s bestaat, is het belangrijk om de kracht van woorden niet te vergeten. Grappige, slimme of unieke reacties of vragen als ondertiteling bij je foto is een goeie manier om te communiceren met je huidige volgers en om nieuwe te krijgen.

– Geef een kleine uitleg over de foto die je plaatst, of wat het verhaal erachter is. Je kan ook gewoon vertellen waar de foto genomen is. Maak het niet meer dan een paar zinnen, mensen zijn lui en negeren het vaak als het te lang is.

– Stel vragen, dit moedigt mensen aan om te reageren op je foto. Dit kan zo makkelijk zijn als een foto van een nieuwe bar in je omgeving met de vraag “is iemand hier al geweest?”. Je kan ook een foto plaatsen van twee verschillende kleding stukken met de vraag welke je aan zou moeten trekken.

– Maak gebruik van CTA’s (Call To Action) bij je foto’s. Bijvoorbeeld, maak een foto van wat je aan het doen bent, vervolgens kun je iedereen vragen om een foto te maken van wat ze aan het doen zijn en het te posten met #bedenkeenhashtag. Dit moedigt je volgers aan om hun eigen foto’s te maken en jouw hash tag te gebruiken.

>> Ook interessant: Geld verdienen met Instagram!

Post regelmatig, maar niet te vaak.

Je kan niet van mensen verwachten om je te volgen als je geen foto’s post. Het is dus belangrijk om erg actief te zijn op Instagram en de huidige trends te volgen.

– Plaats tussen de 1 en 10 foto’s per dag. Zo zorg je ervoor dat je publiek altijd iets van jouw in hun feed hebben.

– Je moet echter niet allerlei willekeurige foto’s posten omdat je gewoon iets moet posten. Al je foto’s moeten enigszins een reden hebben.

– Het is goed om vaak een foto te posten maar doe dit niet te vaak. Plaats je foto’s ook niet allemaal in één keer, verspreid ze over de dag.

hoe krijg je meer volgers op instagram

Upload je foto’s op de beste tijden

Misschien heb je wel de coolste, grappigste of mooiste foto ooit in je bezit, maar als je hem niet op de correcte tijd op je Instagram upload beperk je sterk het aantal mensen die je foto komen te zien .

– Denk na over je volgers en hun patronen. De meeste mensen checken Instagram in de vroege morgen, voor school of werk en in de late middag onderweg naar huis van hun werk.

– Het is dus aan te raden om je belangrijkste foto’s te plaatsen rond deze tijdstippen.

– Volgens een survey van ‘Simply Measure’, zijn de meeste mensen op Instagram online op woensdag tussen 17:00 en 18:00 uur.

– Er is ook een app genaamd ‘Statigram’, hierop kun je zien wanneer je volgers het vaakst online zijn. Hiermee kun je dus goed bepalen wanneer je het beste kunt posten.

– Houd in gedachten dat je foto’s ongeveer een time-frame hebben van 4 uur om likes, comments en volgers op te pikken, voordat ze begraven worden door andere posts in mensen hun feed.

Geef shoutouts

Een andere techniek om meer Instagram volgers te krijgen is het krijgen van shoutouts.

– Een shoutout geeft aandacht aan een profiel van iemand anders door hem te noemen in een post van jezelf en je volgers te vragen hem te volgen (of gewoon een positief woordje). Dit zorgt ervoor dat de persoon in contact komt met een grote groep potentiële volgers die hij/zij anders nooit had kunnen bereiken. Het idee achter dit is, is dat uiteindelijke degene hetzelfde voor jou gaat doen.

– Het is natuurlijk wenselijk om dit te doen met personen die veel volgers hebben. Als iemand veel meer volgers dan jou heeft word het vaak moeilijk om een shoutout te krijgen, zoek dus naar mensen die evenveel volgers als jou hebben.

– Om een shoutout te geven hoef je alleen maar iemand te benoemen in je ondertitel. Bijvoorbeeld, plaats een foto en zet eronder: De pagina van @username is geweldig! Volg haar!

– Als je een shoutout naar het volgende niveau wilt tillen kun je het als volgt doen: maak een screenshot van het profiel van de persoon en upload deze vervolgens met een tekst waarom ze hem/haar moeten volgen.

– Wanneer je shoutouts wilt ontvangen kun je het beste een gebruiker vinden (het liefst iemand met gerelateerde content) en reageren op zijn/haar foto’s met de vraag naar een shoutout en de uitnodiging om elkaar te volgen.

Benieuwd naar Instagram volgers kopen?

Comment (1)

  1. mohamed 8 jaar geleden

    Dit is awsuam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

10% Korting op uw bestelling?

"10KORTING18"

Te gebruiken op uw gehele bestelling
SHOP NU

Te gebruiken op uw eerste bestelling
close-link